Nieuwsarchief

Nieuws van 2017

Nieuws van 2016

Nieuws van 2015

Nieuws van 2014

Nieuws van 2013

Nieuws van 2012

Nieuws van 2011

Nieuws van 2010

Nieuws van 2009

Nieuws van 2008

24-02-17 ~ Orka’s in Chimelong Ocean Kingdom gepresenteerd aan media

In de Chinese media zijn nieuwe foto’s getoond van orka’s die daar al enige tijd buiten het zicht van publiek in gevangenschap leven. De orka’s worden gehouden door Chimelong Ocean Kingdom, een groot dolfinarium dat in 2014 werd geopend. Het was al langere tijd bekend dat Chimelong Ocean Kingdom meerdere orka’s had gekocht, maar op slechts enkele foto’s na was er weinig informatie openbaar beschikbaar. Daarnaast was bekend dat het hoofd van de afdeling diertraining in Chimelong Ocean Kingdom eerder werkzaam was als trainer van tuimelaars in Dolfinarium Harderwijk  en van de orka's in Loro Parque voor hij naar China vertrok.

Volgens het bericht op een Chinese website worden er negen orka’s gehouden in het park, die daar één tot drie jaar geleden naartoe zijn verhuisd. Het betreft een groep van vijf mannetjes en vier vrouwtjes in de leeftijd van vijf tot dertien jaar oud. De kleinste orka is 1200 kilo en 4 meter lang, de grootste 4000 kilo en 6,5 meter. In het artikel wordt vermeld dat de dieren onderdeel uitmaken van het eerste Chinese fokprogramma met orka’s in gevangenschap. Het complex zou officieel geopend zijn. 

Sinds 2012 zijn er diverse orka’s gevangen in Russische wateren, waaronder deze negen orka’s. De orka’s voor Chimelong Ocean Kingdom werden waarschijnlijk in de periode van 2013 t/m 2015 gevangen. Het is nog steeds toegestaan om orka’s in Rusland te vangen voor aquaria, ondanks dat wetenschappers van onder andere het Far East Russia Orca Project zich ertegen verzetten. Naast Chimelong Ocean Kingdom zouden ook twee andere Chinese parken enkele uit Rusland afkomstige orka’s bezitten. Waar het houden van orka's in gevangenschap in veel landen erg ter discussie is gesteld en door SeaWorld in de Verenigde Staten zal worden uitgefaseerd, is het een startende business in landen als China en Rusland. 

Bron met foto’s: http://news.xinhuanet.com